Hrek : Schumacher szelte a Magyar Nagydj szlinapi tortjt |
Schumacher szelte a Magyar Nagydj szlinapi tortjt
a5.hu 2010.08.03. 09:42
Michael Schumacher vgta fel a Magyar Nagydj 25. szletsnapjra kszlt gigantikus, 140 kg-os tortt, amelybl a McLaren versenyzi is jkora szeletet kaptak.
Szinte az egsz mezny sszegylt a Magyar Nagydj 25. szletsnapjt nnepelni pntek dlutn, amikor a Hungaroring sajtkzpontja eltt meggyjtottk a gyertykat egy nem kevesebb, mint 1000 szeletes torta tetejn. Mivel az aktv versenyzk kzl indult a legkorbbi mogyordi futamon - mr 1992-ben is rajthoz llt nlunk -, Michael Schumachert rte az a megtiszteltets, hogy kivgja az els nhny darabot a monumentlis dessgbl. A nmet klasszis szlesen vigyorogva teljestette a ktelessgt, a Hungaroring Sport Zrt. alelnke, Frank Tams ltal tartott tnyrra rakosgatva a vaskos szeleteket. Azon, hogy Schumacher ilyen szokatlan szerepben tndkl, szemltomst remekl szrakozott a hta mgl leskeld Bernie Ecclestone is, mg Lewis Hamilton, aki a McLaren-fnk Martin Whitmarsh mellett lldogllt, rdekldve figyelte rivlisa kskezelsi technikjt. Palik Lszl diszkrt tvolsgbl, a tmegen tlrl kvette figyelemmel a performanszt. A Lotus versenyzi, Jarno Trulli s Heikki Kovalainen viszont vagy nem desszjak, vagy nem szeretik a mogyordi plyt, mindenesetre unottan, kart nyelve lebzseltek az asztal sarknl, cseppet nem zavartatva magukat a krlttk tmadt tolongstl.
Pedig a tortn, amely tbb napon t kszlt Frank fti cukrszdjban, volt mit nzni: a cifra jubileumi log is szpen mutatott rajta, de azrt 140 kg-os, 240x140 centimteres desszertet sem rendel brmilyen szlinapi zsrra az ember. Ezt eredetileg 1000 szeletesnek szntk, m ha mindenki akkora szelettel tvozik, mint a McLaren motorhome-ja fel lthatan elgedetten igyekv Button s Hamilton, valsznleg szzan sem kstolhattk volna meg. Neknk szerencsre jutott belle, mgpedig a gymlcss felbl - a msik fele csokis volt, br ezt csak hallomsbl tudjuk -, gy btran tansthatjuk, hogy az ze is mlt volt az alkalomhoz. Remljk, a Magyar Nagydj 50. szletsnapjt is megnnepelhetjk majd..
|